Ζητούνται Εθελοντές Για Το Κέντρο "Έλλη Λαμπέτη" Της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη» μέσα στο 2010, θα πραγματοποιήσει, μια σειρά από εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες. Προσκαλούμε όσους έχουν διάθεση, χρόνο και όρεξη να συμβάλλουν εθελοντικά, κατόπιν εκπαίδευσης, στις δράσεις που θα οργανώσουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210-7773112.
Facebook
Στηρίξτε Μας

Γίνε Φίλος(η) Του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη!

Βοήθησε και εσύ στήριζοντας το έργο μας με 30€ το χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες...

Γίνετε Χορηγός
Στηρίξτε το έργο του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη με τη χορηγία σας! Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότρες πληροφορίες...
Κάθε αγορά σας βοηθά το Κέντρο Έλλη Λαμπέτη να στηρίξει γυναίκες με καρκίνο του μαστού!
Στηρίξτε Αγοράζοντας
Χορηγός Επικοινωνίας
inter
Αναζήτηση

Μια μέρα… όπως όλες οι άλλες

Δεν είναι αλήθεια αυτό!

Εκείνες οι ημέρες ήταν η απαρχή μιας ολότελα υποχρεωτικής αλλαγής μου. Μιας εκατόμβης, μιας κατραπακιάς, ήρθαν τα μέσα-έξω, τα πάνω-κάτω.

Περισσότερα...

 

Η Περιπέτεια Μου

Η δική μου ιστορία δεν διαφέρει πολύ από τις δικές σας, (αναφέρομαι σε γυναίκες που ζουν την περιπέτεια ενός καρκίνου). Στα 40 κάνω μαστογραφία και είναι όλα καλά. Στα 41 πηγαίνω για έλεγχο στον γυναικολόγο και με διαβεβαιώνει πως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στα 44 μου, η μαστογραφία δείχνει πως πρέπει να χειρουργηθώ.

Περισσότερα...

 

Εμπειρίες Ζωής (3)

Δέχτηκα την πρόταση του Διευθυντή Σύνταξης, κ. Σάββα Παπαδόπουλου, αφού στόχος της δικής μου παρουσίας εδώ θα είναι να βοηθήσω τις γυναίκες που βρέθηκαν ή θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, μέσα από τη διπλή μου ιδιότητα ως ιατρού παιδοχειρουργού και ως ανθρώπου που βίωσε αυτή την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, δηλ. ως γυναίκα που υποβλήθηκε σε μαστεκτομή προ 6ετίας, σε ηλικία 33 ετών.

Περισσότερα...

 

Εμπειρίες Ζωής (2)

O προληπτικός έλεγχος προλαμβάνει τις σοβαρές και επικίνδυνες συνέπειες της οποιασδήποτε νόσου. Η ευρεία διάδοση του προληπτικού ελέγχου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Η μαστογραφία είναι μια απεικονιστική εξέταση, θεμελιώδους αξίας και αποτελεί βασικό συστατικό στον προληπτικό έλεγχο. Η πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνει περίπου στο τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας της γυναίκας. Γίνεται νωρίτερα όταν υπάρχουν παράγοντες υψηλού κινδύνου. Σε προσωπικό επίπεδο είμαι υπέρ του προληπτικού ελέγχου, εδώ και μία πενταετία υποβάλλομαι σε μαστογραφία, κάθε χρόνο.

Πριν από λίγους μήνες, ψηλάφισα στον αριστερό μου μαστό, ένα μικρό ογκίδιο το οποίο ήταν ευκίνητο, επιφανειακό, ινοελαστικής σύστασης που δεν μου έδινε περιθώρια να πιστέψω ότι ήταν κακόηθες. Εντοπιζόταν στο άνω-έξω τεταρτημόριο του αριστερού μαστού.

Περισσότερα...

 

Εμπειρίες Ζωής

Η επίσκεψή μου στην ιατρό δεν ήταν τίποτε άλλο από μια επίσκεψη ρουτίνας. Βλέπετε, η μητέρα μου είχε πεθάνει νεότατη από καρκίνο του μαστού και ήξερα ότι κινδύνευα και εγώ. Oμως, δεν ζούσα στον πανικό. Είχα μόλις αποκτήσει ένα γλυκύτατο μωρό και ήμουν πανευτυχής. Απολάμβανα τον καινούριο μου ρόλο.

Και όμως τα πράγματα στην εξέταση δεν πήγαν και τόσο καλά.

Περισσότερα...